Forstå virkningene av COVID-19 på produksjonssektoren

programvare for styring av forsyningskjeder

Uten tvil har koronaviruspandemien påvirket våre daglige liv på store måter. Fra ikke-essensielle bedriftsnedleggelser og masseoppsigelser til massiv endring av måten vi lærer, jobber og sosialiserer på, er det ganske tydelig at covid-19 ikke har latt stenen stå uendret.

Produktproduksjons- og distribusjonssektorene har blitt betydelig endret - og kan muligens fortsette å gjennomgå seismiske og langvarige endringer. Enten du slet med arbeidsledelsessystemene dine før viruset rammet eller du nå innser at du trenger forbedret programvare for forsyningskjedestyring for å holde tritt med etterspørselen, er det viktig å forstå hvordan ting endrer seg for å forutsi hvor vi er på vei.

La oss først se nærmere på en undersøkelse utført av NAM fra februar til april i år. Over 550 produsenter ble spurt om den forventede innvirkningen av COVID-19 på produksjonsvirksomheten. Resultatene viste at det var over 78% av produsentene forventet en form for økonomisk innvirkning, og over 53 % spådde at virksomheten deres ville endre seg som følge av koronaviruset. Omtrent 35.5 % mente at forsyningskjeden deres ville bli forstyrret på grunn av COVID-19. Selv om de allerede jobbet med leverandører av forsyningskjedeprogramvare, hadde de kanskje ikke vært i stand til å dempe disse effektene.

Når det er sagt, det er gode nyheter. I følge en pressemelding fra forrige måned, NAMs Produsenters Outlook Survey for 2. kvartal av 2020 fremhevet det positive. Selv om optimismen falt til et lavt tid hele tiden, fortsatte omtrent 98.7% av de amerikanske produsentene sin virksomhet eller bare stoppet dem midlertidig under pandemien. Produsenter har fungert som innovatører i disse enestående tider og har vært i stand til å bygge bro mellom å skape nødvendig utstyr for helsepersonell. Omtrent 67% av produsentene omkonstruerte prosessene sine for å oppfylle sikkerhetsbestemmelsene til COVID-19, og mange flere har kommet med fantasifulle løsninger for å holde virksomheten i gang (og ansatte ansatt).

Når det er sagt, vil det sannsynligvis fortsette å være voksesmerter når produsentene finner ut hvordan de skal klare stormen. Her er noen utviklinger vi bør fortsette å forvente i de kommende månedene som følge av pandemien.

  • Økt automatisering og innenlandsk produksjon: Dessverre har vi sett effekten av å skifte til en offshore forsyningsmodell. Selv om det kan spare selskaper penger, gjorde dette det mye vanskeligere for amerikanske bedrifter å skape og få tilgang til nødvendige forsyninger under pandemien. Noen eksperter spår at amerikanske produsenter kan bringe visse operasjoner tilbake til USA (og supplere med automatisering for å kompensere for kostnader og for å sikre arbeidstakere) for å gjenoppbygge etter en økonomisk krise.
  • Uthevede tilbud om e-handel: Bare 33% av forhandlerne har mobilteknologi for å vise kundene tilgjengelig lagerbeholdning online. Det forfaller rett og slett ikke under en pandemi; da ikke-viktige virksomheter ble tvunget til å lukke dørene, ble det tydelig hvilke forhandlere som var mer sannsynlig å overleve. Når hjemmebestillinger trådte i kraft, ble muligheten til å kjøpe digitalt viktigere enn noensinne. Selv om du følger en B2B-modell, må du sørge for at du har teknologien for å støtte enkel bestilling fra kundene dine.
  • Diversifiserte hentings- og leveringsalternativer: Mange direkte-til-forbrukerselskaper er kjent med behovet for henting av skap, levering på gaten og grundig leveringssporing. Men B2B-bedrifter har også innsett at de trenger å ta i bruk disse metodene. Disse alternativene er tryggere, sikrere og gir verdifull sjelefred for kundene dine. Ved å gi mer oversikt over varelageret ditt og oppfyllelsen, vil du bli sett på som en pålitelig leder innen produksjon - spesielt hvis du har programvare for forsyningskjedestyring for å holde deg på toppen av alt.
  • Utvidede forsyningskjeder og datatilgang: Som alle med programvare for forsyningskjedeadministrasjon vet, forårsaket pandemien store forstyrrelser for mange produsenter - spesielt de som er avhengige av restriktive forsyningskjeder i utlandet. I kjølvannet av pandemien er det viktig å diversifisere forsyningskjeden for ekstra fleksibilitet og forutsigbarhet. Investering i digitale verktøy, som programvare for supply chain management, kan bidra til å håndtere risikoen og sikre nøyaktighet. Dette vil tillate deg å koordinere mer fullstendig på tvers av forsyningskjeden.

Selv om vi ennå ikke vet hva annet som kan endre seg som følge av COVID-19, kan disse spådommene hjelpe produsenter med å bli mer smidige midt i en krise. For mer om hvordan programvare for styring av forsyningskjeder leverandører kan gjøre virksomheten din mer robust, kontakt oss i dag.

Be om en Demo

Gjør lageret ditt til en konkurransefordel.

Last ned disse ressursene for å hjelpe deg med reisen

Vise WMS

Vise WMS

Vår programvare for lageradministrasjon Application Suite (WISE) er kjernen i vår Supply Chain Solution.

WMS ROI -kalkulator

WMS ROI -kalkulator

Vi har utarbeidet en brukervennlig ROI-kalkulator for å gi deg en idé om hvor mye penger du kan spare ved å bruke vårt WMS.

WMS -LISTE

WMS Sjekkliste

Planlegger du å implementere et lagerstyringssystem (WMS) i nær fremtid? I så fall er det smart å begynne å forberede seg nå.

Metoder for implementering av WMS:

Metoder for implementering av WMS

Lag en sjekkliste for WMS-implementering for å sikre at du er forberedt på at ting skal lanseres.